diumenge, 19 de juny del 2011

Sistemes operatius

Els sistemes operatius més utilitzats per a ordinador són:
  • MICROSOFT WINDOWS
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft.Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet. La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2.

  • MAC OS X 


  • El Mac OS X és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli Unix. A la X que acompanya el nom Mac OS se li atribueixen dos significats: el de numeral romà 10 (ja que les versions del Mac OS anomenat "Classic" acaben al 9) i la darrera lletra del mot UniX.


  • GNU/LINUX

  • Linux o GNU/Linux, és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU.
    Aquest sistema operatiu va créixer gràcies al treball col·laboratiu de programadors de tot el món, els quals se sumaren a la crida per a desenvolupadors que en Linus Torvalds va realitzar en quant va fer pública la primera versió del nucli del sistema operatiu.

     



    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada